Turkuun syntyy uinnin uusi tulevaisuus, Uinti Turku – Åbo Simning

Turkulaiset uimaseurat, Aurajoen Uinti Ry sekä Åbo Simklubb – Uintiklubi Turku Rf Ry, yhdistyvät yhdeksi yhteiseksi uimaseuraksi. Uuden uimaseuran nimeksi tulee Uinti Turku – Åbo Simning.

Yhdistymistä on valmisteltu jo yli vuosi ja osa seurojen toiminnoista, kuten kurssitoiminta ja osa valmennustoiminnasta, on jo yhdistetty. Seurojen yhdistymisellä tavoitellaan merkittäviä hyötyjä niin uimareille, valmentajille, työntekijöille kuin muillekin seuratoimijoille. Uusi seura pyrkii tarjoamaan entistä laadukkaampaa toimintaa kilpa- ja harrasteuimareille sekä kurssilaisille. Lasten ja nuorten uintikursseja voidaan tarjota enemmän ja monipuolisemmin. Kilpauimareille voidaan tarjota kunkin uimarin ikä- ja osaamistasoon sopivampia valmennusryhmiä sekä laadukkaampaa ja yksilöllisempää valmennusta. Valmentajille, ohjaajille ja työntekijöille voidaan tarjota selkeämpiä työnkuvia sekä isomman organisaation tuki. Samalla molempien seurojen resurssit, kuten valmennus ja ratatilat, saadaan hyödynnettyä tehokkaammin. Lisäksi yhdistymisellä tavoitellaan seuran talouteen lisää vakautta sekä kykyä vastata toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin.

Nyt vihdoin uusi seura näkee päivänvalon ja uimaseurat yhdistyvät yhdeksi.

”Yhdistymisen halu ja tarve lähti altaan reunalta, molempien seurojen valmentajilta. Tämän jälkeen molempien seurojen hallitukset ovat vieneet yhteistyössä asiaa eteenpäin. Mahtavaa, että ollaan tässä nyt. Iso mahdollisuus turkulaiselle uintiurheilulle avautuu”, kertoo Aurajoen Uinnin puheenjohtaja Henna Knuutila.

”Yhdistyneestä seurasta tulee yksi Suomen suurimpia uimaseuroja. Kilpauimareita on yhteensä noin 360 kpl ja seura liikuttaa vuosittain yli 1200 harrastajaa uintikursseillaan. Tavoitteena on, että pystymme jatkossa tarjoamaan entistä paremmat mahdollisuudet uintiurheilun harrastamiseen Turun seudulla” sanoo Åbo Simklubin puheenjohtaja Jarno Pihlava.

Uuden uimaseuran julkistamistilaisuus pidetään lauantaina 18.3.2023 klo 10.15 Impivaaran uimahallissa, Turku Super Games -kilpailuiden yhteydessä. Tilaisuus pidetään uimahallin 50 metrin altaan ympäristössä.