Seura


Turkulaiset uimaseurat, Aurajoen Uinti Ry sekä Åbo Simklubb – Uintiklubi Turku Rf Ry, yhdistyvät yhdeksi yhteiseksi uimaseuraksi. Uuden uimaseuran nimeksi tulee Uinti Turku – Åbo Simning.

Yhdistymistä on valmisteltu jo yli vuosi ja osa seurojen toiminnoista, kuten kurssitoiminta ja osa valmennustoiminnasta, on jo yhdistetty. Seurojen yhdistymisellä tavoitellaan merkittäviä hyötyjä niin uimareille, valmentajille, työntekijöille kuin muillekin seuratoimijoille.

Uusi seura pyrkii tarjoamaan entistä laadukkaampaa toimintaa kilpa- ja harrasteuimareille sekä kurssilaisille. Lasten ja nuorten uintikursseja voidaan tarjota enemmän ja monipuolisemmin. Kilpauimareille voidaan tarjota kunkin uimarin ikä- ja osaamistasoon sopivampia valmennusryhmiä sekä laadukkaampaa ja yksilöllisempää valmennusta. Valmentajille, ohjaajille ja työntekijöille voidaan tarjota selkeämpiä työnkuvia sekä isomman organisaation tuki. Samalla molempien seurojen resurssit, kuten valmennus ja ratatilat, saadaan hyödynnettyä tehokkaammin. Lisäksi yhdistymisellä tavoitellaan seuran talouteen lisää vakautta sekä kykyä vastata toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin.